Foto: LETA

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Aija Dulevska samaksājusi viņai piemēroto 100 eiro administratīvo sodu saistībā ar dokumentu parakstīšanu par NEPLP bijušā priekšsēdētāja Aināra Dimanta iespēju iepriekš izmantot taksometra pakalpojumus, informēja Dulevska.

Savukārt Dimants pavēstīja, ka piemēroto sodu ir pārsūdzējis. "Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzlikto 300 eiro naudas sodu likuma noteiktajā kārtībā esmu pārsūdzējis kā pilnībā nepamatotu un tātad prettiesisku," informēja Dimants.

"KNAB man uzlika sodu par to, ka esmu parakstījusi dokumentus par šiem taksometra braucieniem. Man tika piemērots administratīvais sods 100 eiro apmērā. Dimantam piemēroto sodu neesmu maksājusi. Man sods ir uzlikts tieši konkrēti par savu rīcību. Sodu jau esmu samaksājusi, tas bija jāmaksā no saviem līdzekļiem. Tas nav saistīts ar Dimanta sodu, bet ar to, ka es parakstīju dokumentus, ar kuriem viņam tika atļauti šie taksometra braucieni," informēja Dulevska.

22.jūlijā jau vēstīts, ka KNAB sācis pārbaudi pret bijušo NEPLP priekšsēdētāju Dimantu, iepriekš ziņoja laikraksts "Diena".

Laikraksts iepriekš vēstīja - Dimants esot oficiāli informējis, ka neatmaksās valsts budžetā 305 eiro, kurus Valsts kontroles (VK) ieskatā 2013.gadā neattaisnoti notērējis taksometru braucieniem, kas nav saistīti ar NEPLP darbu. Dimants braucis uz biznesa augstskolu "Turība" lasīt lekcijas žurnālistikas studentiem. KNAB pieprasījis no NEPLP čekus un citu informāciju, kas attiecas uz šiem braucieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!