Foto: Valsts robežsardze
Preiļu un Daugavpils novados robežsargi aizturējuši trīs nelegālo imigrantu grupas, kopā 11 Vjetnamas pilsoņus un viņu pārvietotājus – divus Tadžikistānas un vienu Krievijas pilsoni, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu, apsekojot robežu, par Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu Salienas pagastā robežsargi aizturēja četrus Vjetnamas pilsoņus (3 vīriešus un 1 sievieti) un, pēc nesekmīga bēgšanas mēģinājuma, viņu pārvietotāju - 1972.gadā dzimušo Krievijas pilsoni.

Savukārt, svētdienas vakarā un pirmdienas rītā Preiļu apkaimē tika aizturētas vēl divas Vjetnamas pilsoņu grupas, vienu no tām pavadīja divi Tadžikistānas pilsoņi.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu un par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai uzsākti kriminālprocesi.

Vjetnamas un Tadžikistānas pilsoņi izmitināti Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils", savukārt Krievijas pilsonis ievietots Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Valsts robežsardze arī izsaka pateicību Preiļu iedzīvotājiem par sadarbību nelegālo imigrantu aizturēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!