Foto: DELFI

"Delfi" kopš dibināšanas publicējis vairāk nekā miljonu satura vienību, šajā laikā virsrakstos esam izmantojuši vienpēdiņas. Tā savulaik ir bijusi gan apzināta stilistikas izvēle, lai atšķirtos no citiem portāliem, gan tehnisku iemeslu dēļ pieņemts risinājums.

Šobrīd "Delfi" jau vairākus mēnešus piedzīvo tehniskus remontdarbus. Īsumā – tie ir līdzīga mēroga, kā nomainīt mašīnai dzinēju. Lai būtu drošāk, lai būtu ātrāk un lai braucējam (šajā gadījumā lasītājam) ērtāk. Tieši šo iemeslu dēļ jau kādu laiciņu mūs laiku pa laikam piemeklē tehniskas ķibeles, bet tas tā nav uz palikšanu.

Ņemot vērā vērienīgās tehniskās izmaiņas, redakcijā nolēmām izmantot situāciju un pie viena salabot vienpēdiņas par divpēdiņām. Ne tikai, lai uzlabotu omu mūsu korektorei (un daudziem pareizas latviešu rakstu valodas faniem), bet arī tāpēc, ka kādreizējie tehniskie ierobežojumi vairs nepastāv. Tādi bija vairāki, piemēram, mēs nevarējām automatizēt satura sūtīšanu uz kādu reiz populāru sociālo mediju, lai mūsu saturs tur operatīvi nokļūtu.

Tehniski iemesli bija vēl vairāki, bet tos, kā jau tas dzīvē mēdz gadīties, vairs neviens neatceras. Žurnālistiem palikušas vien teikas un brīdinājumi no IT nodaļas kolēģiem – ja tiks izmantotas divpēdiņas, mūsu iekšējā sistēma aizies pa pieskari, debesis apmāksies un Latvijas hokeja izlasei sāksies nelaimes gadi. Iespējams, es nedaudz pārspīlēju, bet noskaņojums apmēram tāds.

Visu veco arhīvu nelabosim, vēsturei paliks vecais variants, bet "Delfi" turpmāk tikai jaunais un pareizais pēdiņu lietojums.

Lai nu kā – paldies vienpēdiņām par darbu! Lai dzīvo divpēdiņas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!