Foto: AFP/Scanpix

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paudis visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus Saūda Arābijai, kur drūzmā netālu no Mekas bojā gāja vairāki simti svētceļnieku, uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrija vēsta, ka ar dziļu sāpi uztver 24. septembrī Saūda Arābijā notikušo traģisko nelaimi, kur bojā gāja un tika ievainoti daudzi simti cilvēku. Savukārt Rinkēvičs pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo ģimenēm un viņu tuviniekiem, kā arī novēl ātrāku izveseļošanos cietušajiem.

Jau vēstīts, ka Saūda Arābijā ceturtdien ikgadējā hadža (svētceļojuma) laikā izcēlās drūzma, kurā gājuši bojā vairāki simti cilvēku, paziņoja amatpersonas. Saūda Arābijas civilās aizsardzības dienests paziņoja, ka upuri ir dažādas valstiskās piederības un, visticamāk, turpinās pieaugt.

Traģēdija notika Minas pilsētā, kur gandrīz divi miljoni svētceļnieku piedalījās hadža pēdējā svarīgākajā rituālā. Saūda Arābijas civilās aizsardzības dienests, minot upuru un cietušo skaitu, arī paziņoja, ka notiek glābšanas darbi. Vēl nav zināms, kas izraisīja šo drūzmu.

Šis ir jau otrais traģiskais nelaimes gadījums Saūda Arābijā mēneša laikā. 11. septembrī, avarējot celtniecības krānam pie Mekas Lielās mošejas, dzīvību zaudēja 107 un vairāk nekā 230 cilvēku tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!