Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) trešdien parakstīja rezolūciju vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (NA) saistībā ar bērnudārzu jautājumu, portālam "Delfi" pavēstīja premjeres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Ņemot vērā plānotos grozījumus Izglītības likumā, kā arī spēkā esošo Izglītības likuma regulējumu attiecībā uz pašvaldības pienākumu bērnam, kas sasniedzis pusotra gada vecumu, nodrošināt vietu pašvaldības izglītības iestādē, premjere uzdevusi Gerhardam tikties ar to pašvaldību pārstāvjiem, kur ir rindas uz pirmsskolas izglītības iestādēm.

Tādējādi Gerhardam būtu jātiekas ar Ādažu, Baldones, Carnikavas un Ikšķiles novada pārstāvjiem, kā arī Jelgavas, Liepājas un Rīgas vietvaru pārstāvjiem.

Rindas uz bērnudārziem ir arī Ķekavas, Mārupes, Ozolnieku, Ropažu, Salaspils, Siguldas, Stopiņu un Tukuma novadā.

Tāpat Straujuma aicina tikšanās laikā pieaicināt pārstāvjus no vecāku organizācijām, lai skaidrotu valsts un pašvaldību pienākumu apjomu.

Jau vēstīts, ka valdība septembra sākumā atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikumu no nākamā gada pārtraukt valsts finansējuma piešķiršanu gadījumos, ja bērnam netiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā, nododot šīs rūpes pašvaldību ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!