Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgā, Slimnīcas ielā, kāds, iespējams, sētnieks radījis, kā norāda lasītājs, jaunu tehnoloģiju. Tā vietā, lai koku lapas sagrābtu, kungs tās nopļauj.

"Šorīt biju ļoti pārsteigts, ieraugot, ka lapas Rīgā, Slimnīcas ielā, nevis saslauka vai sagrābj, bet pļauj ar pļaujmašīnu," informē portāla "Delfi" lasītājs Anrī.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" Komunikācijas nodaļas projektu vadītāja Santa Vaļuma portālu "Delfi" informēja, ka rakstā norādītajās adresēs zālienu pļāva nevis "Rīgas namu pārvaldnieks" darbinieki, bet gan ārpakalpojuma uzņēmuma darbinieki.

"Ņemot vērā publicēto informāciju, attēlus un video par veiktajiem pļaušanas darbiem, SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pieprasījis ārpakalpojuma sniedzēja skaidrojumu, kā arī izvērtēs ārpakalpojuma sniedzēja veiktos pļaušanas darbus – to kvalitāti un atbilstību noslēgtajam līgumam. Nedrīkstētu būt tāda situācija, ka dzīvojamo māju iedzīvotājiem tiek sniegts neatbilstošs pakalpojums," uzsvēra uzņēmuma pārstāve.

Viņa arī norāda, ka nav zināms, kad fotofiksācija vai video ieraksts ir veikts. Iespējams, ka fotogrāfijas un video tapis darbu noslēguma etapā, kad zāliena pļaušanas darbi lielākoties jau ir pabeigti un tiek veikta nelielu zāliena teritoriju vai posmu atkārtota pļaušana vietās, kur tas ir nepieciešams, lai visa pļaujamā teritorija būtu vienmērīgi nopļauta. Piemēram, Slimnīcas ielā zāliena garums pirms pļaušanas darbu uzsākšanas bija aptuveni 15 cm.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!