Ogrē agrā piektdienas rītā saskrējies vilciens ar vieglo automašīnu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Negadījumā cietušas divas sievietes. Pēc sadursmes vilciens automašīnu pa sliedēm stūmis aptuveni 400 metrus, līdz tam izdevies apstāties.

Ierodoties notikuma vietā, VUGD speciālisti konstatējuši, ka automašīnā ir iesprostota viena no sievietēm. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību viņa atbrīvota.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola pastāstīja, ka negadījumā vissmagāk cietusi 24 gadus veca sieviete, kurai konstatēta smaga galvas trauma - viņa nogādāta Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā. Savukārt 44 gadus vecajai sievietei, kuras atbrīvošanai bija nepieciešama VUGD speciālistu palīdzība, konstatēta galvas un krūšu kurvja trauma, kā arī ķermeņa sasitumi - viņa nogādāta slimnīcā Ogrē.

Valsts policijas pārstāve Diāna Lūkina aģentūrai BNS pavēstīja, ka negadījums noticis, jo sievietes ar automašīnu "Audi" šķērsojušas dzelzceļa pārbrauktuvi, ignorējot aizliedzošo gaismas signālu.

Vilciens spēkratu ar abām cietušajām pārstūmis pāri dzelzceļa tiltam.

Negadījumā cietušas "Audi" automašīnā esošās 1971. gadā un 1991. gadā dzimušas sievietes. Policijas informācija liecina, ka avārija notikusi ap pulksten , portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Patlaban automašīna ir novilkta, un satiksme pāri pārbrauktuvei atjaunota.

Kā ziņo BNS, pēc notikuma virzienā no Rīgas uz Ogri kavējas vilcienu satiksme.

"Pasažieru vilciens" pārstāvis Egons Ālers norādījis, ka pašreiz nav zināms, cik ilga būs kavēšanās, aicinot iedzīvotājus, kuri plāno tuvākajā laikā pārvietoties ar vilcienu šajā posmā, sekot līdzi informācijai uzņēmuma interneta mājaslapas sadaļā "Izmaiņas".

VAS "Latvijas Dzelzceļš" preses pārsāvis Māris Ozols portālam "Delfi" pastāstīja, ka uzņēmuma rīcībā nav informācijas, kāpēc autovadītāja pieņēmusi lēmumu šķērsot pārbrauktuvi pie aizliedzošā luksofora un skaņas signāla, tādējādi apdraudot savu dzīvību un kustības drošību. Pārbrauktuves signalizācija strādājusi atbilstoši, un arī citi satiksmes dalībnieki sliežu ceļu otrā pusē bija apturējuši savus transporta līdzekļus.

Ogrē uz dzelzceļa pārbrauktuves notikušās avārijas dēļ aizvien būtiski kavējas vilcienu satiksme. Līdz ar to arī atcelts viens vilciena reiss no Ogres uz Rīgu, informē Ozols.

"Latvijas dzelzceļš" atgādina ikvienam būt īpaši piesardzīgiem sliežu ceļu tuvumā – gan šķērsojot sliedes ar kājām vai velosipēdu, gan vadot transporta līdzekli pāri dzelzceļa pārbrauktuvei. Dzelzceļš ir paaugstinātas bīstamības zona, kurā avārijas un negadījumi parasti ir ar ļoti smagām sekām, informē uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!