Foto: LETA
Ministru prezidente Laimdota Straujuma pirmdien Šanhajā, Ķīnā, apmeklēja vienu no pasaules lielākajiem telekomunikāciju zīmoluzņemumiem ''ZTE'', kā arī avio uzņēmumu ''COMAC'', portālu ''Delfi'' informēja Aiva Rozenberga, Ministru prezidentes preses sekretāre.

Rozenberga pavēstīja, ka sarunā "ZTE" izrādīja interesi stiprināt jau esošo sadarbību ar vairākiem Latvijas telekomunikāciju uzņēmumiem, paplašinot potenciālo kopējo darbu pētniecības un attīstības virzienā. Uzņēmums novērtēja Latvijas stratēģisko novietojumu, kā arī augsti kvalificētos speciālistus un zinātniekus IT un telekomunikāciju jomā.

Sarunā ar "COMAC" Ministru prezidente uzsvēra, ka Rīga kā Baltijas reģiona lielākā lidosta un nacionālā aviokompānija "airBaltic" ir ieinteresēti tiešā reisa ieviešanā ar Čendu pilsētu, Ķīnā. "Tiešie sakari veicina uzņēmējdarbību un kontaktus starp valstīm," sacīja Ministru prezidente. Tāpat viņa atzīmēja, ka nacionālā aviokompānija ir ieinteresēta stratēģiskā investoru piesaistīšanā.

Tiekoties ar Sudžou pilsētas mēru Zhou Naixiang un pilsētas vadības pārstāvjiem, Laimdota Straujuma pateicās par nozīmīgo 16 Austrumeiropas un Centrāleiropas un Ķīnas premjerministru rīt notiekošās sanāksmes sarīkošanu, kas būs būtisks ieguldījums tālākā Eiropas Savienības un Ķīnas sadarbībā. Tāpat sarunā tika atzinīgi vērtēta līdzšinējā Sudžou pilsētas sadraudzība ar Rīgu, kas izvērtusies ekonomikas, kultūras, sporta un tūrisma kontaktu veicināšanā jau kopš 1997. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!