Foto: Shutterstock

Pa Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 116111 Ziemassvētku akcijas "Uzticies... Tevi dzirdēs un sapratīs" laikā visvairāk zvanījuši bērni un pusaudži, kuri svētku laikā jutušies vientuļi. Kopumā akcijas laikā saņemti 390 zvani un sniegtas 113 konsultācijas.

Visbiežāk zvanītāji vēlējās pārrunāt savstarpējo attiecību jautājumus ģimenē, tostarp gadījumus, kad nācies pārciest vardarbību ģimenē.

Tāpat uzticības tālruņa speciālisti snieguši palīdzību jautājumos par savstarpējām attiecībām pusaudžu vidē. Akcijas laikā pamatā tika uzklausīti bērni, bet vairākos gadījumos palīdzību lūdza arī pieaugušie.

Ziemassvētku akcija "Uzticies... Tevi dzirdēs un sapratīs" norisinājās no 24. līdz 26. decembrim. Akcijas laikā pa uzticības tālruni zvanīt tika aicināti bērni un pusaudži. Viņi varēja saņemt bezmaksas psiholoģisko atbalstu un palīdzību.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona. Uzticības tālrunim var zvanīt visu diennakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!