Foto: LETA
Konkursā izvēlēts viens Latvijas Institūta direktora amata kandidāts, tomēr pagaidām viņa vārds netiek atklāts.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Raimonds Jansons pastāstīja, ka konkursā izvēlēts viens kandidāts uz institūta vadītaja amatu. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Vienotība") ar viņu plānojot tikties jau tuvākajā laikā. Pagaidām kandidāta vārds netiek atklāts.

Rinkēvičs otrdien valdības sēdē sacīja, ka komisija ir beigusi savu darbu un drīzumā par kandidatūru būs jālemj valdībai. Ministrs informēja, ka ar kandidātu pārrunās jautājumus, kas būtu darāmi šajā amatā.

Jau ziņots, ka novembrī Valsts kanceleja izsludināja konkursu uz Latvijas Institūta direktora amatu.

Prasībās pretendentiem norādīts, ka ir nepieciešams maģistra grāds, atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām, vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā amatā un sadarbībā ar starptautiskajiem partneriem, pieredze sabiedrisko attiecību jomā, izpratne par Latvijas diplomātisko un konsulāro dienestu, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu un administratīvo procesu iestādē, angļu valodas zināšanas vismaz C1 līmenī un vienas ES dalībvalsts valodas vai ANO darba valodas zināšanas vismaz B2 līmenī, teicamas sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes, labas stratēģiskās plānošanas prasmes, kā arī nevainojama reputācija.

Pretendentiem kopā ar pieteikuma dokumentiem ir jāiesniedz savs redzējums par Latvijas Institūta prioritātēm un attīstību. Šajā dokumentā jāatspoguļo, kādi būs Latvijas komunikācijas ārvalstīs izaicinājumi tuvāko piecu gadu laikā un kāds varētu būt Latvijas Institūta ieguldījums komunikācijas veidošanā.

Paredzēts, ka atalgojums šīs institūcijas vadītājam būs no 1725 līdz 1917 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Savukārt Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte aģentūru BNS informēja, ka pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendenta atbilstību obligātajām prasībām. Otrā jeb mutiskā daļa būs komisijas un pretendenta saruna par motivāciju, valsts pārvaldes vērtībām, zināšanu pārbaude par valsts pārvaldes darbību un iestādes pamatprincipiem, kā arī pretendenta vīzijas prezentēšana par institūta nākotnes prioritātēm. Trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs pretendentu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, pārmaiņu vadību, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, organizācijas vērtību apzināšanos, orientācija uz attīstību.

Jau ziņots, ka iepriekšējā Latvijas Institūta vadītāja Karina Pētersone pameta šo amatu, kļūstot par Saeimas ģenerālsekretāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!