Foto: F64

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) šorīt ir ticies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, taču sarunu temats neesot skāris politiku un valdības veidošanu, bet gan attiecies tikai uz ekonomiskajiem jautājumiem.

Zemkopības ministrijā šodien notikušajā preses konferencē saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondu apguvi lauksaimniecībā Dūklavam tika uzdots jautājums, vai viņš ir ticies ar Valsts prezidentu, uz ko ministrs atbildēja apstiprinoši.

"Jā, es šodien tikos ar prezidentu. Bet mēs runājām par Dubaiju," sacīja zemkopības ministrs.

Viņš skaidroja, ka sarunu temats bija gatavošanās gaidāmajai vizītei Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE).

"Tā ir ļoti svarīga lieta, jo Dubaijā interesējas par mūsu pārtikas, humusa, minerālmēslojuma importu, līdz ar to paveras labas iespējas ražotājiem. Es braukšu kādu nedēļu iepriekš, lai sagatavotu tikšanās iespējas Valsts prezidentam ar turienes uzņēmējiem," sacīja Dūklavs.

Kā ziņots, Valsts prezidents Vējonis no 20. februāra līdz 22. februārim uzturēsies vizītē AAE.

Paredzēts, ka līdzi prezidentam dosies arī Latvijas uzņēmēji, kurus Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina jau tagad pieteikties vizītei.

Vizītes norises laikā Dubaijā notiks arī starptautiskā pārtikas izstāde "GulFood 2016". Ar nacionālo stendu Latviju izstādē pārstāvēs 12 pārtikas uzņēmumi, informē LIAA.

Vējonis iepriekš norādījis, ka Ministru prezidenta kandidātam būtu jānāk no "Vienotības".

Savukārt vairāki Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķi pauduši gatavību pārņemt valdības veidošanas iniciatīvu, ja "Vienotībai" neizdosies izveidot valdību. Pagaidām gan kā iespējamais favorītkandidāts no ZZS tiek minēts Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS), jo tiek norādīts, ka Dūklavs īpaši nevēlētos atstāt pašreizējo amatu, lai nodotos valdības vadīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!