20. janvāra vakarā Rīgā policijas busiņš šķērsojis Krišjāņa Barona un Matīsa ielu krustojuma pie sarkanā aizliedzošā luksofora signāla, liecina portāla "Delfi" lasītāja Dzintara iesūtītais video.

"Protams, iedegoties dzeltenajam signālam, drīkst vēl pārbraukt krustojumu, taču šeit redzams, ka nav paspēts un ātrums tiek palielināts. Tālāk uz Matīsa ielas atrodas policijas iecirknis, iespējams, steidzās, taču šādos gadījumos ir jāslēdz sirēna vai gaismas signāli!" aizrāda Dzintars.

Šādas situācijas ir nepieņemamas, portālam "Delfi" atzina Valsts policijā.

"Policijai ir tiesības atkāpties no vairāku ceļu satiksmes noteikumu neievērošanas, taču šo tiesību pielietošanā, ja auto atrodas kustībā, noteikti ir jālieto arī bākugunis un speciālais skaņas signāls. Tas nepieciešams, lai brīdinātu citu ceļu satiksmes dalībniekus un netiktu radītas bīstamas situācijas ceļu satiksmē," skaidroja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Par šo gadījumu sākta dienesta pārbaude, lai izvērtētu darbinieku rīcību. Tāpat ir informēta vadība, lai šādas situācijas pārrunātu ar darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!