Foto: DELFI

Sašutumu sociālajos tīklos raisījis video, kurā redzams, ka Brīvības ielā sākta grausta nojaukšana, nenorobežojot attiecīgo ielas pusi gājējiem, liecina "Radio Skonto" ētera balss Vada Meldera ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD), atbildot uz šo Meldera ierakstu, norādījis, ka būvdarbu veicēji nav saskaņojuši ietves ierobežošanu, kā arī norādījis, ka RDSD darbinieki devušies ceļā, ''lai visu sakārtotu".

Tāpat RDSD skaidrojis, ka šāda darba organizēšana nav pieņemama un ir pat sodāma.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Rīgas domes (RD) Īpašuma departamentā, vidi degradējoša būve Brīvības ielas 78a ir klasificēta kā A kategorijas grausts. 2014. gada 24. septembrī RD pieņēma lēmumu par ēkas piespiedu nojaukšanu, bet 1. februārī uzsākta ēkas piespiedu nojaukšanas darbi, kuru veikšanai ir izsniegta būvatļauja.

Norit ēkas nojaukšanas darbi tās iekšējā daļā, savukārt ēkas fasāde, kas ir līdzās Brīvības ielai, šobrīd netiek demontēta.

Jau kopš 2010. gada pašvaldība vairākkārt lūgusi nekustamā īpašuma īpašniekus sev piederošo ēku sakārtot atbilstoši saistošajiem noteikumiem, bet, neskatoties uz piemēroto paaugstināto NĪN likmi un administratīviem sodiem, ēka netika sakārtota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!