Foto: LETA

Valsts kontrole (VK), veicot revīziju Rīgas lielākajā namu apsaimniekošanas uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), atklāja, ka tajā, iespējams, fiktīvi nodarbināti partijas "Saskaņa" deputāti un deputātu sievas. Policija patlaban veic kriminālizmeklēšanu šai lietā.

Kā vēsta TV3 raidījums "Nekā Personīga", vienu no lielākajiem šī pašvaldības uzņēmuma iecirkņiem patlaban vada Vladimirs Telešs, kuram nav piemērotas izglītības šim amatam, taču izšķirošs varētu būt kāds cits faktors - viņš ir dzīvesbiedrs domes deputātei no partijas "Saskaņa".

RNP ir lielākais namu apsaimniekotājs galvaspilsētā. Tam jārūpējas, lai 4300 mājas būtu labā tehniskā stāvoklī, un iedzīvotājiem būtu nodrošinātas visas nepieciešamās komunikācijas. Tas ir pašvaldības uzņēmums, kapitāla daļu turētāja pārstāvis tajā ir mērs Nils Ušakovs, atgādina TV3.

RNP ir sadalīts septiņos iecirkņos un vienu no lielākajām filiālēm jau pusgadu vada Vladimirs Telešs. Viena no prasībām iecirkņa vadītājam ir augstākā izglītība. Telešs atsakās atbildēt, vai viņam tāda ir, un kurā specialitātē.

Publiski pieejamos dokumentos par remontu Kurzemes iecirkņa apsaimniekotajās mājās redzams, ka Telešs parakstās kā būvinženieris. Latvijā šajā specialitātē izglītību var iegūt divās augstskolās - Rīgas tehniskajā universitātē un Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Atsaucoties uz "Nekā Personīga" pieprasījumu, augstskolas datu bāzēs meklēja Teleša vārdu, taču absolventu vidū neatrada. Telešam nav arī izsniegts Latvijas Būvinženieru savienības sertifikāts, kas apliecinātu viņa zināšanas un tiesības praktizēt.

Rīgas manu pārvaldniekā neatklāj pateicoties kādām prasmēm Telešam uzticēts vadīt vienu no lielākajiem iecirkņiem šajā pašvaldības uzņēmumā. Ziņas par viņa izglītību un iepriekšējo darba pieredzi esot slepenas, skaidro raidījumā.

Pats Telešs uz raidījuma jautājumiem atbildēt nevēlējās un aicināja sazināties ar RNP komunikācijas daļu.

"Sīkāku informāciju par personu diemžēl mēs nevaram sniegt. Tā ir aizsargāta ar likumu. Bet tas ko es varu pateikt, ka Teleša kungam ir pietiekama pieredze un viņš ir augstu novērtēts darbinieks un ir ļoti labas atsauksmes," skaidroja RNP preses pārstāve Santa Vaļuma.

Telešs Rīgas namu pārvaldniekā sāka strādāt pirms trim gadiem. Kaut arī viņam nebija piemērotas izglītības, viņš īsā laikā kļuva par iecirkņa vadītājas vietnieku un nu jau pusgadu pats to vada.

Teleša karjera, kā skaidro TV3, pašvaldības uzņēmumā sakrīt ar laiku, kad par viņa dzīvesbiedri kļūst Rīgas domes deputāte no “Saskaņas” Svetlana Savicka. Kādreizējai Nila Ušakova palīdzei Saeimā "Saskaņa" uztic gan vadīt biedrību “9.maijs” - vienu no redzamākajām Uzvaras dienas svinību organizētājām, gan audzināt jauno Saskaņas kalvi partijas jauniešu organizācijā “restart.lv”. Rīgas namu pārvaldnieka Kurzemes iecirkņa vadītāju Telešu sanikno jautājums par viņa attiecībām ar Savicku.

RNP kapitāldaļu turētājs mērs Nils Ušakovs saka, ka par Teleša izraudzīšanos atbild Rīgas namu pārvaldnieka valde. Viņš apgalvo, ka Telešs iecirkņa vadītāja pienākumus pilda tikai uz laiku līdz atradīsies piemērotāks kandidāts, bet "Nekā personīga" pārliecinājās, ka konkurss uz šo amatu nav izsludināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!