Foto: Aizsardzības ministrija

Ar triecienšautenēm "G36" tiks apbruņota Zemessardze un Valsts robežsardze, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Šāds lēmums pieņemts pēc tikšanās ar Vācijas Bruņoto spēku vadību, kā arī pēc konsultācijām ar citu valstu bruņoto spēku ekspertiem, triecienšautenes "G36" ražotāju un secinājumiem, kas izdarīti arī pēc Latvijas bruņojumā esošo triecienšauteņu testēšanas.

Vācijas Bruņoto spēku komandiera vietnieks ģenerālleitnants Markuss Kneips sarunā ar Latvijas bruņoto spēku komandieri apstiprinājis, ka Bundesvērs turpinās izmantot triecienšautenes "G36" līdz ieroča tehniskās lietošanas beigām.

Skaidrojot medijos izskanējušo informāciju par it kā konstatētiem tehniskiem trūkumiem ar Bundesvēra bruņojumā esošo triecienšauteni "G36", ģenerālleitnants Markuss Kneips uzsvēris, ka esošie ieroči neatbilst tikai no jauna izvirzītām prasībām, kādas tiem nebija izvirzītas 1995. gadā, kad Bundesvērs pieņēma lēmumu par "G36" iegādi, tolaik par galveno kritēriju nosakot samazinātu ieroča svaru.

Tiekoties ar Vācijas bruņoto spēku vadību, ģenerālleitnants Raimonds Graube guvis arī apstiprinājumu, ka, pastiprinot alianses spēku klātbūtni tās austrumu pierobežā, arī šogad Latvijā ieradīsies Vācijas bruņoto spēku vienība. Aptuveni 250 karavīru lielā vienība Latvijā ieradīsies jūlijā un uzturēsies šeit trīs mēnešus, precizējuši Bundesvēra pārstāvji.

Kā norādīja AM, Nacionālie bruņotie spēki triecienšautenes "G36" lieto kopš 2006. gada, tostarp arī starptautiskajā operācijā Afganistānā, un līdz šim nav konstatētas būtiskas sūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!