Foto: F64

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 83 izsaukumus – 45 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā 15 uz kūlas ugunsgrēkiem, un 24 uz glābšanas darbiem, savukārt 14 no izsaukumiem bija maldinājumi, portālu "Delfi" informēja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa.

Svētdien no rīta plkst. 4.01 VUGD saņēmis izsaukumu uz Rēzeknes novada Ozolaines pagastu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 84 kvadrātmetru platībā. Plkst. 7.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 4.26 saņemts izsaukums uz Krustpils novada Atašienes pagastu, kur dega vienstāvu ēka. Ierodoties ugunsdzēsējiem, konstatēts, ka deg neapsaimniekota ēka 70 kvadrātmetru platībā un tai iebrucis jumts, bet pulksten 6.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ikšķiles novada Tīnūžu pagastu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamās mājas garāžas telpas jumta konstrukcijas 80 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 13.53.

Tikmēr svētdienas pēcpusdienā plkst. 17.24 saņemts izsaukums uz Aizputes novada Kazdangas pagastu, kur dega vairākas ēkas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu 200 kvadrātmetru platībā deg divi blakus esoši koka šķūņi.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, siena ruļļi, koka dobums, dīvāns, vieglā automašīna, pirts, trīs dārza mājas, divi šķūņi, sodrēji četru ēku dūmvados un trijos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem un dzīvniekiem. Sestdien Rēzeknes ielā Daugavpilī ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja noņemt sievietei gredzenu no uztūkuša pirksta. Tāpat sestdien Medņu ielā Ventspilī suns bija iekritis ūdenī un saviem spēkiem netika krastā – ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas dēļa palīdzību nogādāja suni krastā. Savukārt svētdien Smilšu ielā Jelgavā no automašīnas motortelpas tika atbrīvots tajā iesprūdis kaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!