Foto: LETA
Kādā Jelgavā, Driksas ielā, esoša tirdzniecības centra pirmā stāva veikalā svētdienas rītā atrasts vīstoklis ar nezināmas izcelsmes vielu, kas pēcāk izrādījusies peļu un žurku inde, informēja Valsts policijā (VP).

Pirms nezināmās vielas pārbaudes no centra tika evakuēti cilvēki. Šobrīd veikals atsācis darbu.

VP informāciju par vīstokli ar nezināmo vielu saņēmusi pulksten 9:26. Notikuma vietā nekavējoties ieradušies operatīvie dienesti – Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Jelgavas pilsētas pašvaldības policija, Neatliekamā medicīniskā palīdzība. Tāpat iesaistīti arī Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji, kuri veikuši pārbaudi savas kompetences ietvaros.

Policisti noskaidrojuši, ka nezināmā viela ir peļu un žurku inde. Izrādījies, ka veikalā iepriekš veikta deratizācija, kuras gaitā vairākās vietās tika izvietoti līdzīgi vīstokļi ar peļu un žurku indi. Šo informāciju policijai apstiprināja arī veikala vadība un firmas, kura veica deratizāciju, pārstāvis.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus un vērtētu deratizācijas veikšanas atbilstību noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!