Foto: F64

Pašreizējā "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa partijas kongresā varētu kandidēt uz politiskā spēka valdes locekļa amatu, to viņa svētdien atklāja žurnālistiem.

Āboltiņa teica, ka par kandidēšanu uz valdes locekļa amatu viņu uzrunājušas vairākas nodaļas.

Politiķe arī atklāja, ka parakstīsies gan par bijušā eirokomisāra Andra Piebalga, gan deputāta Edvarda Smiltēna izvirzīšanu "Vienotības" priekšsēdētāja amatam.

Jau vēstīts, ka Vienotības" priekšsēdētāja Āboltiņa ārkārtas kongresā nekandidēs uz politiskā spēka priekšsēdētājas amatu, to viņa paziņoja šodien, uzrunājot partijas biedrus pirms politiskā spēka pārstāvju tradicionālā teātra apmeklējuma.

Āboltiņa uzrunā pauda, ka ticība saviem spēkiem, nākotnei un atdzimšanai šodien ir nepieciešama arī "Vienotībai". "Es ticu, ka "Vienotība" ir nepieciešama Latvijai, un tieši tāpēc es nevienu brīdi neesmu uzskatījusi, ka iespējama atdzimšana bez reālām pārmaiņām partijā, bez reālas partijas vadītāja nomaiņas, bez reālas rindu sakārtošanas. Un tieši tāpēc es neuzskatu un neesmu uzskatījusi par iespējamu kandidēt par valdes priekšsēdētāju nākamajās kongresa vēlēšanās," teica Āboltiņa.

Āboltiņa "Vienotību" vada kopš 2011. gada marta. "Vienotība" tika izveidota 2011. gadā, apvienojoties partijām "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai". Sākotnēji Āboltiņa bija politisko partiju apvienības līdzpriekšsēdētāja.

"Vienotība" pārvēlēs partijas vadību ārkārtas kongresā 4. jūnijā. Kandidāti jāizvirza līdz 18. aprīlim. Tiek pieļauts, ka par "Vienotības" vadītāja amatu varētu cīnīties bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs un Saeimas deputāts Edvards Smiltēns. Pašlaik viņi abi strādā partijas valdē.

Jaunākā "Latvijas Faktu" aptauja liecina, ka martā populārākā bija Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuru atbalstīja 20% vēlētāju, "Saskaņu" - 17,9%, Nacionālo apvienību - 9% vēlētāju, bet "Vienotību" atbalstītu 5,5% respondentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!