Foto: LETA

No 19. līdz 20. aprīlim Baltijas valstu gaisa telpā notiks NATO dalībvalstu un partnervalstu gaisa mācības "Ramstein Alloy", kuru laikā var tikt izmantoti arī civilie lidlauki Tallinā, Rīgā un Viļņā, informē Aizsardzības ministrija.

Mācībās militāro gaisa kuģu piloti apgūs pieejas iespējas civilajiem lidlaukiem, kuri nepieciešamības gadījumā, piemēram, gaisa kuģu tehnisku problēmu gadījumā, var tikt izmantoti kā rezerves lidlauki. Vienlaikus tas būs treniņš arī civilajām lidostām procedūru pilnveidošanā, nodibinot sakarus un uzņemot militārās lidmašīnas.

Mācības, kuras alianses gaisa telpā virs Baltijas valstīm organizē NATO Gaisa spēku pavēlniecība Ramšteinā un NATO Apvienotais gaisa operāciju centrs Ūdemā, uzņems Igaunijas Gaisa spēku aviācijas bāze Emari.

Kopumā mācībās piedalīsies vairāk nekā desmit dažāda veida militārie gaisa kuģi no Spānijas un Beļģijas, kuru gaisa spēku lidmašīnas pašreiz nodrošina patrulēšanu gaisa telpā virs Baltijas valstīm, kā arī Polijas, ASV un NATO partnervalstīm Zviedrijas un Somijas.

Kopš 2008. gada NATO Gaisa spēku pavēlniecība Ramšteinā alianses gaisa telpā virs Baltijas valstīm vairākas reizes gadā rīkoja regulārus treniņlidojumus – Baltic Region Training Event. Sākot ar šo gadu, tie notiek ar nosaukumu "Ramstein Alloy".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!