Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir piekritis "Vienotības" politiķiem, ka valdības rīcības plāna pielikumā īpaši būtu izceļami uzdevumi saistībā arī valsts drošību.

Premjers otrdien pēc tikšanās ar "Vienotības" pārstāvjiem stāstīja, ka viņš pieņēmis koalīcijas partneru piedāvājumu līdzās tautsaimniecībai, reformām izglītībā un veselībā izcelt arī atsevišķus nacionālās drošības jautājumus, kas ir saistīti ar robežu apsardzību. Šie uzdevumi tiks iestrādāti dokumentā.

"Bez tiem ekonomikas attīstība faktiski nebūtu iespējama," teica premjers.

Šo jautājumu izcelšana "horizontālā plāksnē" nozīmēšot, ka to īstenošanai ir atbildīgais ministrs, zem kura ir citi iesaistītie ministri. Gadījumā, ja īpaši izcelto uzdevumu izpilde nenotiks, kā sākotnēji plānots, to paredzēts skatīt valdībā, lai saprastu, kādi ir galvenie faktori, lai nodrošinātu šo uzdevumu īstenošanu saskaņā ar sākotnējo apņemšanos, skaidroja Kučinskis. Tāpat šo jautājumu īpaša izcelšana nozīmē, ka šie uzdevumi nav vienatnē paveicami.

Tikšanās laikā pārrunāts arī "Vienotības" redzējums saistībā ar valsts simtgades svinībām un kāda būs valdības rīcība. Simtgades organizēšanas jautājumi sakrīt ar valdības prioritātēm, informēja Kučinskis.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis vakar koalīcijas partneriem piedāvājis jaunu dokumentu par valdības prioritāriem virzieniem tautsaimniecības attīstībai.

Minētais jaunais dokuments ir iecerēts kā pielikums valdības rīcības plānam. Tajā uzsvērts, ka Latvija nevarēs ilgstoši uzturēt konkurētspējīgu ekonomiku, turot zemas darbaspēka izmaksas un masīvi izmantojot Eiropas Savienības fondu, kuru apjoms valstī pēc 2022. gada būtiski samazināsies.

Dokumentā pausta apņemšanās nodrošināt sabalansētu IKP pieaugumu ap 5% apmērā no 2018. gada, un šī mērķa sasniegšanai tikšot veikta tautsaimniecības strukturālā transformācija, aktivizēta uzņēmējdarbība un veicināta produktu konkurētspēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!