Jaunievēlētais partijas "Vienotība" priekšsēdētājs Andris Piebalgs rosinās arī turpmāk politiskā spēka ģenerālsekretāra pienākumus uzticēt Artim Kamparam.

Piebalgs žurnālistiem šodien sacīja, ka viņš piedāvās valdei šodien lemt par to, lai Kampars arī turpmāk pildītu ģenerālsekretāra pienākumus.

Partijas valde par šo jautājumu lems pirmdienas vakarā.

"Vienotības" statūti paredz, ka valde ieceļ partijas ģenerālsekretāru un viņa vietniekus, kā arī nosaka viņu pienākumus un tiesības.

Piebalgs arī uzsvēra, ka divi no būtiskākajiem jautājumiem turpmākajai darbībai ir veselības aprūpe un maksātnespējas jomas sakārtošana. No tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) tiek sagaidīts premjera norādīto lietu izpilde noteiktā termiņā. "Nekādas kosmētiskas operācijas Saeimā, lai aizkavētu šo termiņu, nav pieļaujamas," norādīja Piebalgs.

Savukārt par veselību aprūpi partijas valde pieņems vairākus punktus, jo pašlaik no Veselības ministrijas (VM) nākot visai saraustīta informācija, piebilda politiķis.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē partijas kongresā par jauno "Vienotības" vadītāju tika ievēlēts Piebalgs, kurš šajā amatā nomainīja Solvitu Āboltiņu.

Tāpat "Vienotības" kongresā daļēji tika pārvēlēta partijas valde – vietu tajā saglabāja partijas bijusī līdere Āboltiņa, savukārt trešdaļa valdes locekļu vietas zaudēja, tostarp visi par iekšējiem opozicionāriem dēvētie politiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!