Foto: LETA
Valsts SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" pamatkapitālā tiks ieguldīti vairāki valsts īpašumi, lai sekmētu vērienīgā stadiona "Daugava" atjaunošanas projekta īstenošanu, otrdien lēma valdība.

Stadiona "Daugava" kapitālā tiks ieguldīti stadionu veidojošie valsts nekustamie īpašumi Augšielā 1 un Augšielā 3.

"Šodienas MK lēmums ir būtisks solis stadiona "Daugava" atjaunošanas īstenošanā, jo tas nodrošinās pamatkapitāla bāzi, lai projektam varētu piesaistīt Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) un citu nepieciešamo finansējumu," saka "Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions"" valdes loceklis Elmārs Martinsons.

Saskaņā ar stadiona "Daugava" un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģiju stadions līdz 2022.gadam tiks pilnībā atjaunots un pārveidots - tiks izveidotas jaunas papildu tribīnes un izbūvēti daudzi jauni objekti.

Projektu ieviesīs valsts SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Stadiona atjaunošanu un jaunu objektu izbūvi finansēs no pieejamajiem ERAF līdzekļiem 40 191 396 eiro apmērā, ko papildinās valsts līdzfinansējums 7 092 600 eiro apmērā.

Projekta konsultanti EY ir aprēķinājuši, ka stadiona projekts laikā līdz 2037.gadam nodrošinās aptuveni 63 miljonu eiro atdevi Latvijas ekonomikai, neskaitot pašu būvniecības izmaksu radīto pozitīvo efektu uz ekonomiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!