Foto: LETA

Nepārprotami jūtams, ka Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) izstrādātais pedagogu atalgojuma modelis patīk, uzskata izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Ministrs skaidroja, ka pirmdien pēc Koalīcijas padomes sēdes "noteikti ir lielāka pārliecība par reformas virzību".

"Mēs gatavojam noteikumus uz šo pilno modeli. Finanšu ministre [Dana Reizniece-Ozola (ZZS)] šodien nepateica galīgo "jā" - finanšu ministrs vienmēr saka, ka naudas nav un nebūs," sacīja Šadurskis.

Politiķis norādīja, ka "ir nepārprotami jūtams, ka premjeram modelis patīk", piebilstot, ka "premjers būtu priecīgs, ja mums būtu finansiālas iespējas modeli realizēt".

"Premjers arī ļoti labi saprot, ka iet pa solītim mēs nevaram," atsaucoties uz pagājušajā nedēļā izskanējušo iespēju modeli ieviest pakāpeniski, sacīja Šadurskis.

Viņš ir pārliecināts, ka vispārējā izglītībā tas jāizdara vienā gadā.

"Mēs varam skatīties uz dažādiem blakus apstākļiem un detaļām, bet vispārējā izglītībā, kas ir galvenā naudas daļa, tas ir jāizdara vienā gadā, jo pretējā gadījumā pašvaldības nevar savilkt galus kopā un nevar realizēt programmas pēc mūsu piedāvātajiem noteikumiem," pauda izglītības un zinātnes ministrs.

Kā ziņots, Koalīcijas padome pirmdien piekrita virzīt pedagogu algu reformu izskatīšanai Ministru kabinetā. Noteikumu izskatīšana valdībā varētu notikt 5. jūlijā, pirms tam tos apspriežot Ministru kabineta komitejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!