Līgo svētku laikā, laikā no 22. jūnija līdz 27. jūnijam, likumsargi pastiprināti veic ceļu satiksmes uzraudzību un reidus visā Latvijā, kā rezultātā daudzviet izveidojušies pamatīgi sastrēgumi, novēroja portāls "Delfi".

Policijas reida laikā veidojas pamatīgs sastrēgums Brīvības gatvē.

Brīvības gatvē pie Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja liels skaits policijas darbinieku aptur teju katru automašīnu. Tādējādi satiksme tiek būtiski kavēta.

Savukārt portāls "Delfi" novēroja, ka uz Daugavpils šosejas pie Salaspils policijas darbinieki reidā veic transportlīdzekļu vadītāju pārbaudi.

Jau ziņots, ka, lai atturētu personas no likumpārkāpumiem un nepieļautu ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaita palielināšanos, Līgo svētku laikā no 22. jūnija līdz 27. jūnijam policijas darbinieki veiks pastiprinātu ceļu satiksmes drošības un sabiedriskās kārtības uzraudzību.

Minētajā laika posmā tiks rīkoti reidi (masveida pārbaudes), ar mērķi atklāt transportlīdzekļa vadītājus, kuri vada transportlīdzekli, būdami alkohola un apreibinošu vielu ietekmē, portālam "Delfi" norādīja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Viņa informēja, ka tiks kontrolēts atļautais braukšanas ātrums, kontrolēti mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieki - gājēji, velosipēdisti un mopēdu vadītāji, kā arī tiks kontrolēti motociklu vadītāji, papildus tam tiks skaidroti riski, kas rodas Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanas gadījumos. Tāpat tiks veikta sabiedriskās kārtības un satiksmes drošības uzraudzība svētku pasākumu norises vietās.

Policija atgādina neaizrauties ar pārmērīgu alkohola lietošanu, ja redzat, ka kāds no draugiem ir alkohola reibumā un vēlas vadīt transportlīdzekli, atturiet viņu no šīm darbībām. Savukārt vecākiem ir jāpieskata savus bērnus, lai nepieļautu dažāda veida traumas, uzsver Sietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!