Foto: LETA

Neraugoties uz sociālajos medijos izskanējušām bažām, transporta satiksmi no Pļaviņām uz Madonu turpinās nodrošināt vilciena un autobusu reisi, portālam "Delfi" paskaidroja AS "Pasažieru vilciens" preses pārstāvis Egons Ālers.

Pērnā gada februārī "Pasažieru vilciens" mazā pasažieru skaita dēļ samazināja vilcienu reisu skaitu maršrutā no Pļaviņām uz Madonu, darba dienās to aizstājot ar autobusu reisiem. No 2016. gada 1. jūlija vilciena satiksme minētajā maršrutā turpinās kursēt nedēļas nogalēs, bet pa dienu autobusu reisus turpmāk organizēs VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD).

Kā informē ATD, ņemot vērā to, ka PV pasažieru pārvadājumus konkrētajā maršrutā vairs nenodrošinās, tiks veiktas izmaiņas maršrutā Madona–Aiviekste, atsevišķus reisus pagarinot līdz Pļaviņām.

"Lai nodrošinātu Madonas novada iedzīvotājiem iespēju pārsēsties vilcienā, kas kursē līdz Rīgai, reģionālās nozīmes autobusa maršruta Nr.6357 Madona–Aiviekste atsevišķi reisi tiks pagarināti līdz Pļaviņām. Turpmāk autobuss katru dienu no Madonas autoostas izbrauks pulksten 6.15, tādējādi nodrošinot pasažieriem iespēju Pļaviņās pārsēsties vilcienā, kas kursē maršrutā Daugavpils–Rīga," skaidro direkcijas preses pārstāve Zane Plone.

Tāpat pasažieriem līdz Pļaviņām būs iespēja tikt arī ar autobusu, kas no Madonas izbrauks pulksten 17.15. Savukārt no Pļaviņām autobuss izbrauks pulksten 7.40 un 18.50, nodrošinot iespēju pasažieriem Pļaviņās pārsēsties no vilciena Rīga–Zilupe uz autobusu, kas brauc līdz Madonai.

Plone arī skaidro, ka papildus minētajām izmaiņām no 1. jūlija gaidāmi grozījumi arī maršrutā Nr.6359 Madona–Mārciena. Turpmāk minētā maršruta autobuss no Madonas izbrauks 10 minūtes agrāk – pulksten 7.00, pasažierus uzņemot un izlaižot arī pieturvietā "Bērzaunes skola".

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus un ņemt biļetes par braucienu, atgādinot, ka ikviena reisa lietderība tiek mērīta pēc izsniegtā biļešu skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!