Foto: Itar-Tass/Scanpix

Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim bijusi telefonsaruna ar ASV viceprezidentu Džo Baidenu, kuras gaitā Baidens pieņēmis Vējoņa uzaicinājumu šovasar apmeklēt Latviju, vēsta ASV Baltā nama preses dienests.

Trešdien notikušajā sarunā Baidens "uzsvēris Savienoto Valstu nesatricināmās saistības attiecībā uz Baltijas valstu drošību un ASV un Latvijas attiecību nozīmi", informē Baltais nams.

"Abi līderi pauda apņemšanos cieši sadarboties, lai nodrošinātu reģionālo drošību un uzplaukumu," sacīts Baltā nama preses dienesta paziņojumā.

Tajā piebilsts, ka sarunas laikā Baidens pieņēmis Vējoņa uzaicinājumu šovasar ierasties vizītē Latvijā.

Vējoņa preses sekretārs Jānis Siksnis informēja, ka Baidena vizītes laikā iecerēta ASV viceprezidenta tikšanās ar visu trīs Baltijas valstu prezidentiem.

"ASV līdzšinējā militārā klātbūtne reģionā ir veicinājusi arvien lielākus sabiedroto ieguldījumus. Pateicoties tai, Varšavā paredzēts lemt par daudznacionālu NATO bataljonu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā," sarunā ar Baidenu norādījis Latvijas Valsts prezidents.

Sarunā abi līderi apsprieduši šonedēļ gaidāmo NATO samitu, kurā paredzēts pieņemt lēmumus par alianses spēku palielināšanu Austrumu flanga dalībvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!