Foto: LETA

Piektdien, 8. jūlijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) NATO samitā Varšavā piedalījies NATO un Gruzijas komisijas darba sesijā, kuras laikā apsprieda NATO-Gruzijas attiecības, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Komisijas sēdē pieņemts NATO Īpašā atbalsta programmas pārskats, atzīmējot jau sasniegto, un meklējot jaunus veidus kā stiprināt sabiedroto atbalstu Gruzijai tās aizsardzības spēju stiprināšanā.

"Gruzija ir daudz paveikusi Eiropas Savienības un eiroatlantiskās integrācijas ceļā, rādot piemēru pārējām kandidātvalstīm. Ir svarīgi turpināt aizsāktās reformas, gaidāmajām parlamenta vēlēšanām ir jābūt kārtējam apliecinājumam, ka Gruzijas demokrātija ir nobriedusi. Uzskatām, ka Gruzijas uzcītība, strādājot pie reformu efektīvas ieviešanas, būtu atzinīgi novērtējama. Latvija uzskata, ka Gruzijas ceļš uz NATO ir neatgriezenisks," uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.​

Ziņots, ka samitā plānots lemt par alianses klātbūtnes pastiprināšanu Austrumeiropā.

18. maijā NATO Militārās komitejas sanāksmē NATO dalībvalstu komandieri bija vienisprātis, ka atturēšanas un aizsardzības nolūkos Baltijas valstīs un Polijā nepieciešams veidot četras sabiedroto bataljona līmeņa kaujas grupas.

Šāds ieteikums tika apstiprināts NATO aizsardzības ministriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!