Ir nepieļaujami iesaistīties valsts pretkorupcijas iestādes prestiža graušanā, nepārliecinoties par faktu patiesumu, atsaucoties uz piektdienas interviju LTV ar "Vienotības" priekšsēdētāju Andri Piebalgu, pauž Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Piebalgs intervijā LTV norādīja, ka "notiek tiesvedības par darbinieku atlaišanām un valstij jāmaksā kompensācijas". KNAB noraida pārmetumus un vērš uzmanību, ka "tiesvedības uzskatāmi pierāda personālpolitikas jomā pieņemto lēmumu tiesiskumu, [jo] no deviņiem spriedumiem, kas stājušies spēkā, astoņi atzīti par tiesiskiem".

Tāpat KNAB skaidro, ka birojs nav izmaksājis kompensācijas nevienam darbiniekam.

"Zaudētajā Jutas Strīķes tiesvedībā tiesa uzlika par pienākumu izmaksāt neizmaksāto atalgojumu. Lietā tiesa nevērtēja Strīķes pārkāpumus pēc būtības, bet vērtēja atbrīvošanas procedūru," pauž KNAB, piebilstot, ka procesuālā kārtības neievērošana radās atšķirīgas tiesību normu interpretācijas dēļ.

Tāpat KNAB noraida Piebalga izteikumus, ka "KNAB kapacitāte ir nepietiekama". Ar KNAB "tiesājas tikai dažas amatpersonas".

Vienlaikus birojs noraida Piebalga bažas, ka "KNAB samazinās uzticība sabiedrībā", jo sabiedrība joprojām aktīvi turpina ziņot par amatpersonu prettiesisko rīcību. Turklāt arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas tieši klātienē ziņot KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam, "kura darba kalendārs iedzīvotāju pieņemšanai ir aizpildīts jau līdz pat novembrim".

Ziņots, ka Piebalgs LTV norādīja, ka "Vienotība" Streļčenoku atkārtotās KNAB vadītāja vēlēšanās neatbalstītu. "Iestādes ietekme un uzticamība ir samazinājusies. Tas, ka biroja kapacitāte ir nepietiekama, kļūst aizvien redzamāks," sacīja Piebalgs.

Tāpat vēstīts, ka KNAB priekšnieks Streļčenoks atzinis, ka kandidēs arī uz nākamo termiņu biroja vadītāja amatam. Viņš sacījis, ka "noteikti startēs".

KNAB priekšnieku Streļčenoku Saeima iecēla amatā 2011. gada 17. novembrī. KNAB likums paredz, ka biroja priekšnieku ieceļ amatā uz pieciem gadiem, kā arī no amata atbrīvo Saeima pēc Ministru kabineta ieteikuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!