Foto: LETA

Kriminālsodu par nepatiesu ziņu sniegšanu valsts amatpersonas deklarācijā saņēmušais politiķis Dainis Liepiņš saglabās amatu "Reģionu alianses" valdē.

"Reģionu alianses" valdes priekšsēdētājs Andrejs Ence pastāstīja, ka valde šovakar atbalstījusi Liepiņa palikšanu partijā un valdes locekļa amatā.

Ence norādīja, ka tiesas spriedums ir dažādi vērtējams, tāpēc partija nekādas sankcijas pret Liepiņu neīstenošot. Pats gan viņš vēl nav iepazinies ar tiesas spriedumu. "Kamēr neesmu lasījis, ir grūti no malas komentēt. Tomēr liekas, ka tur kaut kas nav kārtībā," sprieda Ence.

Tāpat Liepiņš varēšot kandidēt pašvaldību vēlēšanās, tikai pagaidām nav vēl nolemts, no kura saraksta - vai no "Reģionu alianses" vai Latvijas Reģionu apvienības saraksta.

Kā ziņots, Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments pirmdien atstāja negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Liepiņš atzīts par vainīgu par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā un sodīts ar naudas sodu trīs minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 1080 eiro. Līdz ar to spriedums stājies spēkā, un Liepiņš zaudējis deputāta mandātu.

Pats Liepiņš pauda pārliecību, ka tiesas lēmums nav samērīgs un ir politiski angažēts. Liepiņš uzskata, ka šis nav samērīgs sods un par šo "aizmāršību" viņam varēja piemērot administratīvu sodu. Viņš kā piemēru minēja situāciju ar Belēviču, kuram bija administratīvie pārkāpumi saistībā ar nepilnībām deklarācijas aizpildīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!