Foto: LETA

Šonedēļ sākti būvdarbi uz Vidzemes šosejas posmā no Siguldas līdz līkumam ap Sudas purvu, proti, posmā no 53,65. kilometra līdz 60,22. kilometram, pavēstīja Latvijas valsts autoceļu pārvaldītāja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Būvdarbu laikā atjaunos ceļa segumu un ūdens novades sistēmu.

Darbu sākumā paredzēta asfalta izlīdzinošā frēzēšana līdz 1000 metru garos posmos, kuros satiksmi regulēs luksofori un satiksmes regulētāji. Darbi sāksies virzienā no Siguldas puses.

LVC pārstāvji atzīmēja, ka projekta ietvaros paredzēts nocirst 146 kokus. Kopumā būvdarbu posmā gar autoceļu aug gandrīz 800 bērzu, tos visus izvērtēja sertificēti dendrologi-arboristi, un cirtīs tikai kokus, kurus speciālisti atzina par bīstamiem un bojātiem. Autoceļa A2 Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža (Veclaicene) zemes nodalījuma joslā no 53,60. kilometra līdz 60,22 kilometram apskatīti un novērtēti 778 bērzu ģints koki.

Pēc LVC paustā, dendrologi secinājuši, ka no apsekotajiem kokiem 34 jeb 4% ir beigti, 56 jeb 7% ir akūti bīstami un tie ir jānozāģē nekavējoties, kā arī 56 jeb 7% ir potenciāli bīstami un tie jānozāģē gada laikā. 146 bojātie koki arī tiks izcirsti remontdarbu laikā.

Būvdarbus veica ceļu būves uzņēmums "Ceļu pārvalde", savukārt būvdarbu izmaksas ir 1,053 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Darbus plānots pabeigt 105 kalendāro dienu laikā.

LVC izveidoti 2004. gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!