Foto: Kadrs no video

"Noliecieties un sargiet galvas," lidmašīnas pasažierus atkal un atkal brīdināja lidsabiedrības "airBaltic" apkalpe, dzirdams reisa BT641 pasažiera uzņemtā videoierakstā. Savukārt lidmašīnas piezemēšanos bez priekšējās šasijas izdevies iemūžināt arī kādam vērotājam no malas.

Video redzams, kā uz lidostas "Rīga" skrejceļa lēni stājas "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīna, kuru 17. septembrī, sākot lidojumu no Rīgas uz Cīrihi, piemeklēja tehniskas problēmas.

Kādam pasažierim izdevies nofilmēt, kas ārkārtas nosēšanās laikā notika lidmašīnas salonā. Pasažieri ir klusi, tad video uz brīdi satumst un dzirdami vien lidmašīnas apkalpes angļu valodā izkliegtie aicinājumi noliekties un sargāt galvas. Kad "Bombardier" lidaparāts veiksmīgi nosēžas uz skrejceļa, pasažieri uzgavilē un aplaudē.

Tad 63 reisa pasažieri tiek mudināti evakuēties no lidmašīnas. Viņus pie izejas durvīm sagaida glābšanas dienesta darbinieki, bet pats lidaparāts redzams atbalstījies pret skrejceļu ar priekšgalu.

Vēstīts, ka starptautiskās lidostas "Rīga" skrejceļš sestdien, 17. septembrī, tika slēgts, jo tehnisku iemeslu dēļ "airBaltic" reiss BT641 ar lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā "Rīga" veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju.

Lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bija bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi. Neviens lidmašīnas ārkārtas nosēšanās dēļ necieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!