Foto: stock.xchng

Otrdien kārtējā pārbaudē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) traucējumus atklājis septiņu sirēnu darbībā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Pa dienu tikusi ieslēgta 161 no 164 Latvijā esošajām civilās aizsardzības trauksmes sirēnām, bet trīs iedarbinātas netika, jo ir demontētas pirms pārvietošanas. No visām pārbaudītajām sirēnām bez traucējumiem un bojājumiem darbojušās 154 sirēnas, bet septiņām konstatētas tehniskas problēmas.

VUGD norāda, ka Latvijā izvietotās 164 trauksmes sirēnas nenodrošina dzirdamību visā Latvijā, tomēr iedzīvotājiem nav pamata satraukumam par to, ka varētu nesaņemt informāciju par apdraudējumu vai katastrofu. Paralēli trauksmes sirēnu iedarbināšanai ārkārtas situācijās operatīvie dienesti iedzīvotāju informēšanai izmantos arī citus apziņošanas līdzekļus - paziņojumu nodošanu caur operatīvo transportlīdzekļu skaļruņiem, iedzīvotāju dzīvesvietu apsekošanu, uzsver dienests.

Trauksmes sirēnas paredzētas iedzīvotāju ātrai brīdināšanai gadījumos, kad ir kāda ārkārtēja situācija, notikusi dabas vai tehnogēna katastrofa vai arī pastāv to draudi. Gadījumos, ja iedzīvotāji iepriekš nav brīdināti par sirēnu pārbaudi, tās izdzirdot, jāieslēdz radio vai televizors. Plašsaziņas līdzekļos tiks pārraidīta informācija par iespējamo apdraudējumu un rekomendācijas par aizsardzības pasākumiem un turpmāko rīcību.

Trauksmes sirēnu pārbaude notiek divas reizes gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!