Foto: F64
Tirdzniecības parkā ''Alfa'' esošā ''Rimi'' veikala avārijas izejas durvis ir pilnīgā tehniskā kārtībā un tās darbojušās arī svētdien, kad lielveikala skaļruņos tika paziņots par ekstremālu situāciju, aicinot evakuēties no veikala, portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmuma "Linstow Center Management" pārstāve Aija Ikstena.

Viņa norādīja, ka pie visām avārijas izejas durvīm esot informatīvs materiāls, kā durvis atvērt, proti, jānospiež poga uz zaļās kastītes, jānolauž kloķītim plombe un tas jāpagriež, tad jāpagrūž durvis uz āru.

''Šīs darbības var paveikt trīs sekunžu laikā, kas ir saskaņā ar Ugunsdrošības noteikumiem Nr. 238.,'' informēja Ikstena, piebilstot, ka pirmdien apsaimniekošanas uzņēmuma pārstāvis durvis pārbaudījis, mēģinot tās atvērt, un ''tās darbojas nevainojami''.

''Visas avārijas izejas durvis regulāri tiek pārbaudītas un nepieciešamības gadījumā tām tiek veikta apkope,'' viņa pauda.

Jau ziņots, ka svētdien, 6. novembrī ap pulksten 18.20, tirdzniecības parkā "Alfa" skaļruņos tika izziņots ekstremālas situācijas stāvoklis, bet, kad cilvēki devās uz avārijas izejām, atklājās, ka tās ir aizslēgtas.

"Kļūdas pēc tika nospiesta poga," tā par izsludināto ārkārtas situāciju portālam "Delfi" sacīja tirdzniecības parka "Alfa" administrācijas pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!