Foto: LETA
Aizvadītās nedēļas izskaņā uz autoceļa Biksti – Tukums policijas eskorta pavadībā braucis netrafarētu smago automašīnu konvojs ar jūras konteineriem, ziņo aculiecinieks Jānis Kronbergs.

"Biksti – Tukums ir nenozīmīgs ceļš, kurš nesavieno nedz ostas, nedz pilsētu centrus. Ar savu fotoaparātu nevarēju neko īsti nobildēt, bet radās iespaids, ka tā ir dažāda kalibra militārā tehnika. Kas notiek? Kaut kur atkal kādas mācības? Vai arī Hilarija kaut ko dislocē?" vaicā aculiecinieks.

Automašīnu rindu ar jūras konteineriem viņš novēroja 3. novembrī dienas laikā un 4. novembrī naktī. 3. novembrī braukušas apmēram 15 automašīnas, savukārt 4. novembra naktī trīs konvoji pēc kārtas ar pusstundas atstarpi. Katrā no konvojiem bijis daudz lielāks auto sastāvs nekā iepriekšējā dienā.

Aizsardzības ministrijā portālam "Delfi" izdevās noskaidrot, ka aculiecinieka minētajos datumos pa autoceļu Biksti – Tukums pārvietota sabiedroto militārā tehnika. Tā izmantota Latvijā mācībās "Sudraba bulta 2016", bet šobrīd tiek pārvietota citviet.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!