Foto: Shutterstock
Šobrīd par e-veselības sistēmas lietošanu ir noslēgti vairāk nekā 380 līgumi, pastāstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Evija Štālberga.

Kopumā no visiem noslēgtajiem līgumiem 78 noslēgti tieši ar ģimenes ārstu praksēm. Savukārt dažādos līguma slēgšanas posmos šobrīd ir vairāk nekā 2400 līgumu.

Taujāta, vai visas e-veselības sistēmas daļas ir spējīgas funkcionēt, Štālberga atbildēja apstiprinoši. Viņa atgādināja, ka e-veselības projektā ir izstrādāta e-darbnespējas lapa, e-recepte un pacienta elektroniskā medicīniskā karte, kā arī citas funkcijas, kas tiks ieviestas e-veselības sistēmā pakāpeniski.

E-veselības sistēma ir izstrādāta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu, un sistēmas izmaksas ir 10,2 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka, neraugoties uz ģimenes ārstu iebildumiem, Veselības ministrija nav mainījusi savu nostāju jautājumā par termiņu, no kura e-veselības vidē būs jāsāk izrakstīt elektroniskās darbnespējas lapas, un šis termiņš paliek iepriekš nospraustais - 1.decembris. Tomēr e-receptes ārsti vēl kādu laiku varēs izrakstīt gan elektroniski, gan papīra formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!