Foto: Shutterstock
Šogad 15 advokāti, kuri vienlaikus ir maksātnespējas procesa administratori, lūguši izbeigt savus sertifikātus valsts amatpersonas statusa dēļ.

Savukārt vēl četri advokāti, kuri ir arī administratori, nebija vērsušies ar iesniegumu par sertifikāta pagarināšanu.

Kopumā līdz 16. novembrim Administratoru asociācijas Sertifikācijas centrs ir pieņēmis lēmumus par 33 maksātnespējas procesa administratoru sertifikātu darbības izbeigšanu. 22 gadījumos sertifikāta darbība izbeigta pēc administratora iniciatīvas.

Kā norādīja asociācijā, sešos gadījumos administratori noteiktajā kārtībā nebija atkārtoti sertificēti, proti, administratori nebija iesnieguši iesniegumu sertifikāta darbības pagarināšanai nākamajam divu gadu periodam.

Vienā gadījumā sertifikāta darbība izbeigta pēc Maksātnespējas administrācijas (MNA) ierosinājuma par administratora pieļautiem normatīvo aktu pārkāpumiem, trīs gadījumos sertifikāta darbība izbeigta pēc MNA ierosinājuma par administratora pieļautiem normatīvo aktu pārkāpumiem (Maksātnespējas likuma 17. panta 3.1. daļas kārtībā, kas neparedz lietderības apsvērumu izdarīšanu sertifikāta darbības izbeigšanas procedūrā).

Visbeidzot vienā gadījumā sertifikāta darbība izbeigta pēc MNA ierosinājuma par administratora pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!