Foto: LETA

Par Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) biedra statusu Latvijas Zaļajā partijā (LZP), visticamāk, tiks lemts LZP domes sēdē 13. janvārī, pavēstīja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Par Trukšņa biedra statusu domes sēdē varēs lemt, ja būs pārsūdzēts valdes lēmums par viņa izslēgšanu no partijas.

LZP Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš norādīja, ka nodaļai vēl būs jālemj, vai partijas domē pārsūdzēt valdes lēmumu par Trukšņa izslēgšanu no partijas. Pagaidām nav zināms, kad varētu notikt nodaļas sēde, kurā šis jautājums tiks skatīts.

Jau ziņots, ka valde pieņēma lēmumu par Trukšņa izslēgšanu no politiskā spēka, jo viņš piekrita atkārtoti kandidēt uz Jūrmalas mēra amatu, iepriekš pastāstīja LZP valdes priekšsēdētāja vietnieks Mārtiņš Martinsons.

KNAB izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā ir vairāki aizdomās turētie, pret kuriem sākts kriminālprocess. Publiski zināms, ka aizdomās turēto personu vidū ir arī Truksnis.

Truksnis 13. oktobrī tika atcelts no amata, taču vēlāk viņš tika atkal apstiprināts šajā amatā.

LZP Jūrmalas nodaļa nolēmusi apstrīdēt partijas valdes lēmumu no LZP izslēgt noziedzīgā nodarījumā aizdomās turēto Jūrmalas mēru, novembrī pastāstīja partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš. Nodaļas ieskatā nav iemeslu, kāpēc Truksni vajadzētu izslēgt no partijas, turklāt pirms šāda lēmuma pieņemšanas neviens ar nodaļu neesot konsultējies.

Lai arī Truksnis ir aizdomās turētais kriminālprocesā, nodaļa nav saņēmusi nekādu plašāku informāciju "kas un kā", turklāt Truksnim piemērotie drošības līdzekļi neliedz ieņemt Jūrmalas mēra amatu, skaidroja Lediņš. Turklāt, kā liecina iepriekšējo gadu prakse, arī pret citiem politiķiem ir bijušas aizdomas par likumpārkāpumiem, kas beigās tomēr nav apstiprinājušās. "Tāpēc tagad nevajadzētu nodarboties ar linča tiesu, pirms nav noskaidrojusies patiesība, vai tas nav vienkārši politisks gājiens," piebilda Lediņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!