Foto: F64

Naktī uz trešdienu, 12. aprīli, ugunsgrēkā Līvānos, Latgales ielā, bojā gāja 30 paipalu vistas, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz Latgales ielu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā, tika saņemts pulksten 1.50. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka vienstāva koka mājai deg bēniņu konstrukcijas un inkubators ar paipalu vistām četru kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 3.35.

Salīdzinot ar aizvadītajām dienām, otrdien laikapstākļu ietekmē būtiski samazinājās kūlas ugunsgrēku skaits – dzēsti septiņi pērnās zāles ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija 3000 kvadrātmetru. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki dzēsti Smārdes ielā Tukumā un Garozas ielā Jelgavā, kur katrā no notikuma vietām pērnā zāle dega 1000 kvadrātmetru platībā. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, koks, zaru kaudze, siena ruļļi, elektrības stabs, elektrības vadi, dārza māja, šķūnis, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Tāpat otrdien ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja vairākiem nelaimē nonākušiem dzīvniekiem – Garozes ielā Rīgā un Brīvzemnieka bulvārī Aizputē no kokiem tika nocelti kaķi, kuri saviem spēkiem netika lejā, Annas ielā Valmierā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja loga ailē iesprūdušu kaķi, Dārza ielā Ādažos tika izglābts suns, kurš bija iesprūdis notekgrāvī, bet Meiju ceļā Jelgavā palīdzība tika sniegta ventilācijas šahtā iesprostotai vārnai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!