Foto: LETA

Saskaņā ar meteorologu prognozēm, naktī no piektdienas uz sestdienu gaisa temperatūra var pazemināties zem nulles, tāpēc šonakt uz ceļiem ir iespējams apledojums, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Īpaši apledojums var veidoties uz tiltiem un ceļu pārvadiem, kā arī uz ceļiem, kas ved gar ūdenstilpnēm un cauri meža apvidum. Atsevišķās vietās ir iespējams arī sniegs un slapjš sniegs. "Latvijas valsts ceļi" aicina autovadītājus būt piesardzīgiem un izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu.

Tāpat daudzviet valsts autoceļu tīklā ir uzsākti ceļu remontdarbi un līdz ar to autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Uz Ventspils šosejas (A10) būvdarbi norisinās trīs posmos – Babītes novadā, Jūrmalā aiz tilta pār Lielupi un uz tā, kā arī garākā posmā Tukuma novadā; satiksmi tur regulē ar luksoforiem un ir noteikts ātruma ierobežojums; intensīvas satiksmes plūsmas laikā iespējami sastrēgumi un ir jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Uz autoceļa Rēzekne – Daugavpils (A13) posmā no Daugavpils līdz Medumiem 12 kilometru garā posmā satiksmi regulē seši luksoforu pāri; paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir aptuveni stunda un 20 minūtes.

Uz autoceļa starp Rēzekni un Ludzu (A12) ceļa Ludzas pusē satiksmi regulē luksofori un ceļā jāpavada papildu pusstunda.

Uz Valmieras šosejas (A3) pirms Valkas jārēķinās ar trim luksoforu posmiem. Tāpat remontdarbi notiek uz Vidzemes šosejas (A2) starp Siguldu un Augšlīgatni.

Uzņēmums informē arī par citiem satiksmes ierobežojumiem. Pirms Gulbenes, braucot no Madonas puses (P37) jāparedz papildu 40 minūtes ceļā. Uz autoceļa Vecumnieki – Nereta - Subate (P73) posmā no Krastiem līdz Ērberģei (no 29. līdz 40. kilometram) jāierēķina papildu pusstunda, bet no Krāslavas Kombuļu virzienā (P62) piecu kilometru remontposmu var šķērsot 20 minūtēs.

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā "Waze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!