Foto: F64
Mediķiem būtu jāapsver iespēja rīkot ģenerālstreiku, otrdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

3. jūlijā streiku uzsāks ģimenes ārsti, taču Veide uzsvēra, ka medicīnā strādājošajiem nav iekšējo rezervju un cilvēki turpina pamest nozari, tāpēc jādomā par ģenerālstreika rīkošanu.

Tāpat Veide apliecināja, ka ģimenes ārstu streika laikā pacientiem tiks sniegta palīdzība gadījumos, ja apdraudēta cilvēka dzīvība. Streika laikā ģimenes ārstu prakses vietās atradīsies māsa vai ārsta palīgs, kas spēj sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Tas, cik daudzi ģimenes ārsti piedalīsies streikā, tiks apzināts šīs nedēļas laikā.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas (VM) un Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas streika sarunās šodien vienošanās nav panākta, tāpēc 3. jūlijā sāksies ģimenes ārstu streiks.

"Diemžēl vienošanās ar VM šodien nav panākta, jo VM piedāvājums bija tāds pats kā iepriekš un nekāda pretimnākšana nav bijusi. Palikām katrs savās pozīcijās, līdz ar to vairs sarunu nebūs un 3. jūlijā pulksten 12 Latvijā sāksies ģimenes ārstu streiks," sacīja Veide.

Streika laikā tiks pārtraukta ģimenes ārsta pakalpojumu sniegšana līdz brīdim, kad izdosies panākt vienošanos ar VM un valdību par streika prasību izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!