Foto: LETA

Ministra vai pat valdības nomainīšana nenovedīs pie risinājuma atrašanas veselības nozarē, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Tiem, kas domā, ka nomainot ministri vai pat valdību, pēkšņi tiks nonākts pie risinājuma – (..) visticamāk un diemžēl skumjā atbilde ir, nē," sacīja Kučinskis. Taujāts par vērtējumu ministres darbam, valdības vadītājs atbildēja, ka Čakšai ir jātiek galā ar veselības nozares aktuālajiem jautājumiem, un viņa arī cīnās, lai to panāktu.

Premjerministrs pauda cerību, ka dialogā ar iesaistītajām pusēm tiks panākta kopīga sapratne.

E-veselības sistēma tika ieviesta noteiktajos termiņos, taču "saudzējoša attieksme" varētu būt pret ārstiem senioriem, kādu laiku veicot apmācību, norādīja valdības vadītājs.

Komentējot ģimenes ārstu prasības pēc papildus finansējuma, Kučinskis norādīja, ka ģimenes ārsti ir ļoti svarīgi veselības aprūpes struktūrā, un tas arī tiks ievērots proporcionāli pārējiem medicīnas sektoriem.

Veselībai nākamgad papildus būs pieejami 190 līdz 200 miljoni eiro, sacīja Kučinskis.

Ap 110 miljoniem eiro veidos līdzekļi, kuru novirzīšana saistībā ar veselības finansēšanas reformu, ir saskaņota ar Eiropas Komisiju. Apmēram 80 miljoni eiro būs līdzekļi no sociālā nodokļa palielināšanas par vienu procentpunktu.

Kā ziņots, reaģējot uz situāciju veselības nozarē, streiku sākuši ģimenes ārsti un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības pārstāvji brīdinājuma akcijas veidā pārtraukuši strādāt pagarināto normālo darba laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!