Foto: LETA
Kāda četrus gadus vecus meitene sestdien, 2. septembrī, guvusi apdegumus, pieskaroties nedrošai elektrības kontaktligzdai, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Meitene nogādāta slimnīcā ar elektrotraumu un plaukstas termisku apdegumu.

Aizvadītajā diennaktī vairāki bērni guva apdegumus, uzgāžot sev virsū karstu ēdienu vai dzērienu.

Zemgalē desmit mēnešus veca meitene aizķēra trauku ar karstu putru un guva plaukstas un augšstilba termiskus apdegumus.

Latgalē vienu gadu un vienu mēnesi vecs puisītis uzrāva sev virsū karstas zupas bļodu, gūstot kakla, krūšu un roku termiskus apdegumus.

Savukārt kāda gadu un trīs mēnešus veca meitene uzrāva sev virsū krūzi ar karstu tēju, gūstot rokas termiskus apdegumus.

Tāpat mediķi sestdien snieguši palīdzību vairākiem no augstuma kritušiem cilvēkiem.

Rīgā kāds 40 gadus vecs vīrietis izkrita pa ceturtā stāva logu. Vīrietis guva galvas, vēdera un krūškurvja traumas, un smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.

Savukārt Zemgalē kāds 43 gadus vecs vīrietis izkritis pa piektā stāva logu. Vīrietis guva galvas, krūškurvja un iegurņa traumas, un vidēji smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.

Zemgalē kāds 39 gadus vecs vīrietis pārkrita pāri trešā stāva kāpņu margām. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar aizdomām par atslēgas kaula lūzumu.

Savukārt Liepājā 44 gadus vecam vīrietim sabiedriskā vietā kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Gaidot mediķu ierašanos, klātesošie, sekojot telefoniskām mediķu instrukcijām, sāka veikt atdzīvināšanas darbības, kuras vēlāk pārņēma NMPD mediķi. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar aizdomām par sirds saslimšanu.

Kopumā NMPD mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1064 izsaukumiem, no tiem 209 bijuši saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!