Foto: Publicitātes attēli
Otrdien, 24. oktobrī, svinīgā pasākumā, piedaloties Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas (EZMA) prezidentam Feliksam Ungeram, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidentam Ojāram Spārītim, Eiropas Parlamenta (EP) deputāte profesore Ineses Vaidere saņēma prestižo Eiropas Lielo balvu par izciliem sasniegumiem Eiropas vienotības un kultūras vērtību attīstībā, tolerantas komunikācijas veicināšanā un Latvijas identitātes nostiprināšanā, portālu "Delfi" informēja Vaideres EP biroja pārstāvji.

Eiropas balvu LZA sadarbībā ar EZMA piešķir reizi trijos gados par ievērojamiem sasniegumiem humanitāro zinātņu, veselības aprūpes un medicīnas zinātnes jomās. LZA uz EZMA ir sadarbības partneri 25 gadus, ļaujot Latvijas zinātniekiem, kā uzskata Vaideres biroja pārstāvji, tikt novērtētiem Eiropā.

"Esmu ļoti gandarīts, ka Inesei Vaiderei varu pasniegt nozīmīgo EZMA balvu un atzinības rakstu. Viņa ir izcila parlamentāriete, kura veic lielu darbu Eiropas un Latvijas labā. Tāpat man ir prieks atgriezties Latvijā, kur pirmo reizi viesojos pirms 25 gadiem - jūsu valstij grūtā, bet nozīmīgā laikā. Šodien varu tikai priecāties, cik ļoti Latvija ir augusi un attīstījusi, kļūstot par patiesu Eiropas valsti, pateicoties tieši tādiem cilvēkiem, kā Ineses Vaidere," sacīja EZMA prezidents Feliks Ungers.

Savukārt LZA prezidents Ojārs Spārītis, apsveicot balvas saņēmēju atzīmēja: "Latvijas pārstāves, zinātnieces Ineses Vaideres apbalvošana ar starptautiskās zinātnes ekspertīzes un kvalitātes novērtējuma institūcija balvu, ir nozīmīgs notikums visai Latvijas zinātnei. Ineses Vaideres nopelni ekonomisko un politisko jautājumu risināšanā, kā arī nacionālo un eiropeisko vērtību stiprināšanā ir nozīmīgi mūsu valsts pilnīgai ekonomiskai un politiskai integrācijai Eiropas Savienībā. LZA Prezidijs un Senāts lepojas ar Ineses Vaideres sasniegumu augsto novērtējumu."

Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmija dibināta 1990. gadā Zalcburgā. Tā ir viena no lielākajām domnīcām Eiropā, kas apvienojot vairāk nekā 2000 zinātnieku no visas pasaules, dodot ieguldījumu Eiropas vienotībā, veicinot zināšanas, sadarbību un toleranci. Akadēmijas locekļu vidū ir 33 Nobela prēmijas laureāti. Eiropas akadēmiju veido septiņas nodaļas, kas aptver visas zinātņu nozares, kā arī reliģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!