Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" 4. maijā uzsāka regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu. Rīga ir pirmā Baltijā, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu, informē lidostas komunikācijas projektu vadītāja Ilze Salna.

Līdz ar regulāru kravu lidojumu atvēršanu tiek solīts Latvijas ražotājiem sniegt iespēju labāk plānot un ātrāk sasniegt jaunus noieta tirgus "Lufthansa Cargo" kravu tīklā, kā arī vietējam uzņēmējiem ērtāk un ātrāk importēt preces no citām valstīm par konkurētspējīgām cenām.

Lidostas pārstāve skaidro, ka kravas lidojumu priekšrocība ir spēja vienlaikus transportēt lielāka apjoma kravas, nesadalot tās vairākos reisos. Turklāt tajos iespējams pārvadāt lielgabarīta kravas, ko nevar uzņemt pasažieru gaisa kuģos, skaidro Rīgas lidostas aviācijas kravu attīstības vadītājs Eligijus Jentkus.

Pirmais regulārais "Lufthansa Cargo" kravu reiss Rīgas lidostā naktī no 4. uz 5. maiju:

"Esam gandarīti, ka varam piedāvāt jaunu aviokravu transportēšanas kapacitāti Baltijas reģionā. Rīga ir svarīgs loģistikas centrs, īpaši datortehnikas un veselības industrijai, taču mūsu jaudas būs noderīgas arī citām nozarēm, kurās nepieciešami ātri gaisa pārvadājumi. Jaunais savienojums būs nozīmīgs visam reģionam, jo redzam, ka Rīgas lidostas aviācijas kravu segments attīstās," norādījis "Lufthansa Cargo" Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona pārdošanas vadītājs Hennings Oldendorfs.

"Lufthansa Cargo" kravu lidojumi uz Rīgu notiks vienu reizi nedēļā, izmantojot Airbus A321F gaisa kuģus ar maksimālu kravas kapacitāti 28 tonnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!