Foto: DELFI
Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā līdz 20. decembrim aplūkojama izstāde "Botāniķa Ziemassvētki". Izstādē eksponēti floristu Līgas Poles, Kristīnes Taupmanes un Guntas Kokinas veidotie svētku rotājumi. To radīšanai izmantotas dažādas sēklas, lapas, čiekuri, augļi, zari un mizas, pākstis un čaumalas. Augu valsts neizsmeļamā formu un toņu bagātība pārtapusi brīnišķīgos adventes vainagos, eglīšu rotājumos un telpu dekoros.

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja vienuviet skatīt vairāk nekā 80 dažādu augu izmantojumu svētku rotājumam. Ziemassvētku dekoros izmantotos riekstus un čiekurus bagātina LU Botāniskā dārza un Nacionālā Botāniskā dārza kolekcijās esošie augi.

Neparastas sēklas, dažādu toņu lapas, eksotiski augļi un čiekuri, zari, mizas, pākstis un čaumalas – it viss dārzā sastopamais un savdabīgais iedvesmojis radīt dabīgi krāšņus rotājumus. Dārzā vāktie materiāli floristu Līgas Poles, Kristīnes Taupmanes un Guntas Kokinas prasmīgajās rokās ir pārtapuši gan izsmalcinātos, gan askētiskos un arī mazliet nenopietnos eglīšu rotājumos, adventes vainagos un telpu dekoros. Apmeklētāji var gūt idejas, kā arī iekārotos eksponātus izstādes noslēgumā būs iespējams iegādāties.

Gada nogalē dārza apmeklētāji var izstaigāt ziemas mierā slīgstošo dārzu, neaizmirstot izmest līkumu pa atjaunoto dendrārija teritoriju, ko ieskauj Jūrmalas gatve un Dzirciema iela, kā arī ielūkoties Augu mājās, kur vienmēr zaļo palmas, tropu augi un kaktusi.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No oktobra līdz martam apmeklētājiem atvērts no pulksten 10 līdz 16.30. Ieejas maksa: skolēniem – 1,00 eiro, pensionāriem un studentiem – 2,00 eiro, pieaugušajiem – 3,00 eiro. Plašāka informācija šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!