Foto: Shutterstock

Caurspīdīgās bumbas egļu dekoriem var apgleznot vai aplīmēt ar mirdzumiņiem, taču vēl interesantāk izskatīsies, ja bumbu iekšpusē būs papīra ornamenti. Nebūt nav jāmeklē veikalos jau gatavi šādi rotājumi, arī katrs pats var ko tādu izveidot – lūk, pamācība, ko piedāvā portāls Houzz.com!

Nepieciešamie materiāli:

  • Caurspīdīgas bumbas;
  • Koppapīrs;
  • Balts papīrs;
  • Zīmulis;
  • Papīra nazis vai mazas šķērītes;
  • Pincete;
  • Zīmējumu trafarets (var arī neizmantot).

Process soli pa solim:

Uz baltas papīra lapas uzzīmē zīmējumu, kādu pēc tam vēlēsies izgriezt vai arī uzliec trafaretu un apzīmē tam apkārt.

Pa virsu zīmējumam liec koppapīru un apvelc apkārt kontūras, lai arī uz šīs sloksnes būtu zīmējums.

Apzīmēto koppapīra sloksni liec pa virsu tīrai lapai (tā var būt gan parasta lapa, gan koppapīrs, gan cepamais papīrs), un vēlreiz apzīmē kontūru. Piespied zīmējumu cieši, lai zīmējums nospiežas un visas kontūras būtu viegli pamanāmas.

Ar papīra nazīti rūpīgi izgriez kontūras.

Dekoratīvajai bumbai uzmanīgi noņem metālisko galiņu.

Ar pincetes palīdzību uzmanīgi pa šauro spraugu liec iekšā papīra ornamentu. Centies cieši nespiest bumbu, lai tā nesaplīstu. Tas nekas, ja kaut kas saburzīsies – tad, kad viss ornaments būs ielikts iekšā, ar pinceti vai garāku koka irbulīti var piekoriģēt novietojumu. Uzliec atpakaļ metālisko stiprinājumu.

Iesien lentīti un izmanto kā dekorāciju svētku eglītei vai vienkārši izkārto bumbas uz galda, lēzena trauka vai kamīna malas.

Starp citu, ja sagatavosi vairākas un dažāda izmēra šādas bumbas ar papīra ornamentiem iekšpusē, būsi nodrošinājies ar oriģināliem eglītes rotājumiem. Uz zaļās eglītes fona caurspīdīgas bumbas ar baltiem papīra ornamentiem iekšpusē izskatīsies jo īpaši skaisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!