Foto: LETA
Lielākā intriga Saeimas vēlēšanās nobalsojušo vēlētāju aptaujās pie iecirkņiem ir tas, vai Saeimā iekļuvusi Reģionu apvienība un cik lielu atbalstu guvusi No sirds Latvijai (NSL).

Latvijā kopumā notika trīs paralēlas vēlētāju aptaujas un, ja par uzvarētājiem "Vienotību", "Saskaņu", Zaļo un zemnieku savienību, kā arī Nacionālo apvienību prognozes ir ļoti tuvas, tad par Reģionu apvienību un NSL esošās prognozes atšķiras visizteiktāk.

Informācijas aģentūras LETA sadarbībā ar "Latvijas Neatkarīgo televīziju" un Rīgas Stradiņa universitāti veiktā nobalsojušo vēlētāju aptauja pie iecirkņiem liecina, ka par Latvijas Reģionu apvienību nobalsojuši 6% aptaujāto, bet šovasar izveidotā partija "No sirds Latvijai" saņēmusi 5,4% balsu.

Savukārt ziņu aģentūras BNS sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes un Biznesa augstskolas "Turība" Komunikācijas fakultāti sestdien veiktā vēlētāju aptauja ("exit poll") liecina, ka par "No sirds Latvijai" bija balsojuši 6,8% aptaujāto, kas atklāja savu izvēli, bet par Latvijas Reģionu apvienību - 6,2%.

Un visbeidzot, Latvijas sabiedrisko mediju un "Latvijas faktu" vēlētāju aptaujas dati liecina, ka 5% barjeru iekļūšanai Saeimā "knapi, knapi" pārvarējusi arī bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas partija "No sirds Latvijai", par kuru nobalsoja 5,1%. Savukārt, ņemot vērā tikai tos respondentus, kuri piekrituši atklāt savu izvēli, Saeimā varētu būt iekļuvusi arī Latvijas Reģionu apvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!