Foto: LETA
Ja Valsts prezidents Andris Bērziņš jaunās valdības veidošanu uzticētu pašreizējai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), Zaļo un zemnieku savienības premjera amata kandidāts, Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") neredz tam šķēršļus.

Kā sacīja Lembergs, Straujuma ir vērsta uz konstruktīvu darbu un pieņem racionālus lēmumus.

Viņš gan piebilda, ka jaunajā valdībā vajadzētu stiprināt plānu un uzdevumu izpildes kontroli, cieši pieturoties pie valdības rīcības plāna un deklarācijas.

"Galvenais jautājums nav amatu sadale valdībā, bet gan tas, cik efektīvi valdība spēs izpildīt plānus nospraustajos termiņos," sacīja Lembergs.

Jaunās valdības kodols būs līdzšinējā koalīcija, uzskata Lembergs, taču viņš neredzot problēmas sadarboties arī ar Ingunas Sudrabas vadīto partiju "No sirds Latvijai" un Mārtiņa Bondara vadīto Latvijas Reģionu apvienību.

Kā ziņots, telefonintervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Lembergs pauda, ka 12.Saeimas vēlēšanās "Vienotība" ir "totāli zaudējusi", jo 12.Saeimā saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Vienotība", kuras sarakstā iekļauti arī kādreizējie Reformu partijas biedri, ieguvusi 23 balsis, savukārt iepriekšējās vēlēšanās "Vienotībai" un Reformu partijai bija kopā 43 balsis.

Runājot par turpmāko, Lembergs sacīja, ka ļoti svarīgs ir Valsts prezidenta Andra Bērziņa viedoklis, jo viņam ir jānosauc premjera amata kandidāts un jāaicina tas veidot valdību. Lembergs atzina, ka "Vienotība" saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem ir otrajā vietā, tādēļ "viņiem ir pirmais vārds sakāms, ja runājam par esošo koalīciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!