Foto: Saeimas administrācija
Vairāk nekā puse jeb 59 pašreizējie Saeimas deputāti varētu saglabāt savu mandātu arī pēc 12.Saeimas vēlēšanām, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publicētā informācija par provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem.

Tātad 41 no ievēlētājiem deputātiem būs jaunpienācēji vai arī deputāti, kuri 11.Saeimā bija ievēlēti, tomēr nolika savu mandātu šī sasaukuma laikā.

No "Saskaņas" 12.Saeimā tika pārvēlēti Vitālijs Orlovs, Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Boriss Cilvēvičs, Sergejs Mirskis, Ivans Klementjevs, Artūrs Rubiks, Sergejs Potapkins, Igors Pimenovs, Ņikita Ņikiforovs, Mihails Zemļinskis, Andrejs Elksniņš, Ivans Ribakovs, Jānis Tutins, Vladimirs Nikonovs, Marjana Ivanova-Jevsejeva, Raimonds Rubiks, Sergejs Dolgopolovs, Jānis Ādamsons, Ivars Zariņš un Valērijs Agešins.

Savukārt no pašreizējiem "Vienotības" pārstāvjiem deputātu mandātus varētu saglabāt Inese Lībiņa-Egnere, Jānis Junkurs, Ainārs Latkovskis, Jānis Upenieks, Vilnis Ķirsis, Romualds Ražuks, Dzintars Zaķis, Andrejs Judins, Ojārs Ēriks Kalniņš, Aleksejs Loskutovs, Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Atis Lejiņš un Jānis Reirs.

No Zaļo un zemnieku savienības parlamentā arī pēc vēlēšanām varētu turpināt darboties Augusts Brigmanis, Andris Bērziņš, Kārlis Seržants, Rihards Eigims, Ingmārs Līdaka, Māris Kučinskis, Jānis Klaužs, Dana Reizniece-Ozola, Aija Barča un Jānis Vucāns.

No pašreizējiem nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputātiem pēc 12.Saeimas vēlēšanām parlamentā varētu turpināt strādāt Gaidis Bērziņs, Janīna Kursīte-Pakule, Raivis Dzintars, Jānis Dombrava, Ināra Mūrniece, Inese Laizāne, Einārs Cilinskis, Dzintars Rasnačs, Ilmārs Latkovskis, Inguna Rībena, Imants Parādnieks un Andris Buiķis.

Tāpat Saeimā pārvēlēts deputāti Juris Viļums un Inga Bite, kuri jaunajā sasaukumā pārstāvēs Latvijas Reģionu apvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!