Foto: DELFI

Pēc Rīgā, Zolitūdē, notikušās traģēdijas uzņēmums "Maxima Latvija" sācis ārkārtas pārbaudes visos šīs ķēdes veikalos, informē uzņēmums.

""Maxima" veikalos Latvijā ēku tehniskā pārbaude tiek veikta regulāri un atbilstoši visām Latvijas likumdošanā noteiktajām normām. Patlaban pats uzņēmums visos "Maxima" veikalos visā Latvijā ir uzsācis ārkārtas pārbaužu veikšanu, kā arī ir gatavs sadarboties ar atbildīgajiem dienestiem, kuri veic pārbaudes veikalos, un sniegt tiem visu nepieciešamo informāciju," teikts "Maxima Latvija" paziņojumā.

Uzņēmums norāda, ka izveidota darba grupa, kurā ir gan "Maxima Latvija" pārstāvji, gan neatkarīgie eksperti. Darba grupas uzdevums būs "veikt visu ēku izturības un drošības pārbaudi, neatkarīgi no tā, vai katrā konkrētajā ēkā "Maxima" ir līdzīpašnieks vai īrnieks".

"Maxima Latvija" valdes loceklis Gintars Jasinsks uzsver, ka vienlaikus arī tiks uzsākta pārbaude, lai noteiktu Zolitūdes traģēdijas cēloņus. "Maxima Latvija" piesaistīs ārvalstu ekspertus, kuriem ir pieredze līdzīgu traģēdiju izmeklēšanā. Lai noteiktu negadījuma cēloņus, eksperti darbu uzsāks nākamās nedēļas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!